Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
PääsivuLatest imagesHakuRekisteröidyKirjaudu sisään

 

 Lotan hoitokirja

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeKe Loka 19, 2011 4:17 am

Nimi: Nimloth
Rotu: Trakehnin hevonen
Väri: mustankimo
Omistaja: Tinúvel
Hoitaja:

Hoitajahistoria:
Sussu (19.10.2011 - 03.02.2012, 8 hoitomerkintää)


Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Eka hoitokerta   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeKe Loka 19, 2011 4:30 am

Astelin kohti Peikonjokea. Talli oli tuttu jo entuudestaan, mutta hevonen jota aloin hoitaa ei. Lotta oli peikonjoen uusin asukas. Olin saanut sen hoitohevoseksi. Tietenkin pitäisi hoitaa myös Maria ja Bellaa, mutta kaipasin vaihtelua.

Kun saavuin tallin pihaan huomasin Aleksian, joka oli viemässä Muroa tarhaan. Tervehdin häntä ja lähdin tarhoille heidän perässään. Lotan löysi nopeasti. Sujahdin sisälle aitaukseen jossa se oleskeli yksin. Otin riimunnarun käteeni ja lähdin kävelemään tammaa kohti. Se katseli minua uteliaasti. Ojensin käteni sille ja se tökkäisi kättäni hellästi turvallaan. Klipsautin riimunnarun kiinni sen riimuun ja lähdin taluttamaan sitä portille. Avasin portin ja käänsin Lotan ulos. Suljin portin perässäni ja otin laukkuni aitauksen vierestä ja lähdin taluttamaan sitä siirtotalliin joka oli aivan tarhan vieressä. Avasin karsinan oven ja päästin tamman sinne. Otin siltä riimun ja riimunnarun pois ja heitin karsinan ulkopuolella olevan päiväheinäkasan sisälle karsinaan. Suuntasin sitten yksityistalliin kuuraamaan Marin ja Bellan varusteita.

Palasin Lotan luokse ja huomasin että se oli jo syönyt. Niimpä hain sen harjat ja aloin harjata tammaa. Lotta katseli minua uteliaasti. Tamma oli ihanan kiltti ja rauhallinen. Sen hoitaminen oli mukavaa. Ajattelin että näin ensimmäisenä päivänä tyytyisimme vain rauhaisaan harjailu hetkeen. Harjasin tamman karvan ensin kovalla harjalla ja lopuksi pölyharjalla. Sen jälkeen pyyhin Lotan karvan vielä kostealla pyyhkeellä.

Kun harjaus oli ohi, tarkistin vielä että kaviot olivat puhtaat. Harjasin kaviot kavioharjalla ja öljysin ne. Sitten selvitin vielä takut Lotan harjasta ja taluttelin sitä hetken karsinan ulkopuolella. Sitten klipsautin riimunnarun kiinni riimuun ja vein tamman tarhaan. Sitten vein sen harjat paikoilleen ja sen jälkeen kannoin Lotan karsinaan vettä ja laitoin tamman iltaheinät ja muut ruuat valmiiksi karsinana.

Sussu ja Lotta 1hm

Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimePe Loka 28, 2011 10:40 pm

29.10.2011 Kevyttä ratsastelua
-Moi Sussu! kuulin Aleksian kajauttavan takaatani. Pysähdyin ja käännyin ja tyttö hölkkäsi luokseni.
-Moi, vastasin hymyillen.
-Ooks tallil menos? Aleksia kysyi puuhkuttaen.
-Jepulis, sanoin ja jatkoin: -Mennääks samaa matkaa?
-Mikäs siinä, Aleksia hymyili ja lähdimme astelemaan Peikonjoen tilaa kohti.

Tallilla oli rauhallista ja hiljaista kun saavuimme. Hevoset käyskentelivät tarhoissaan ja vain vilkaisivat meihin ja sitten jatkoivat sitä, mitä olivatkin tekemässä. Nimittäin möllöttämässä.
-Hepat ei taida tykätä mudasta, huokaisin Aleksialle.
-Nii, hänkin tuhahti. -Mut en kyl pidä mäkään, hän jatkoi ja litsutteli saappaitaan mudassa. Huokaisimme yhteen ääneen ja suuntasimme talliin. Taino, Aleksia meni talliin ja minä menin lotan siirtotallille josta bongasin tamman riimunnarun ja otin sen käteeni. Sitten suuntasin 1tarhalle jossa Lotta jo seisoi kärsimättömästi portilla odottaen Juulin kanssa. Sujahdin sisäpuolelle, kiinnitin riimunnarun Lotan riimuun ja hätistin Juulin kauemmas. Käänsin Lotan ulos tarhasta ja ehdin nipin napin sulkea portin ennenkuin Juuli lähtisi peräämme. Se jäi katsomaan portille hämmästyneenä.
-Sori Juuli. Ei täl kertaa, huikkasin sille ja jatkoin Lotan kanssa siirtotalliin. Avasin siirtotallin oven ja irroitin riimunnarun Lotan riimusta ja ajoin tamman sisälle karsinaan. Kävin ottamassa siltä vielä riimun pois ja sitten suljin karsinan oven. Lotta jäi katselemaan minua, mutta otin vain siirtotallin päädystä tamman harjat ja palasin jo sitten tamman luokse. Avasin karsinan oven ja työnsin tamman sivuun. Sujahdin itse sisään ja laskin harjapakin maahan. Kädessäni olevan riimunnarun laitoin oveen siten, että ovi oli raollaan, mutta niin että Lotta ei pääsisi siitä ulos. Tallissa oli hämärää. Harjailin Lottaa rauhallisesti ja huolella. Kun muda oli irroitettu, putsasin kaviot ja harjasin jaloista vielä turhat liat pois. Sitten hain tamman koulusatulan ja suitset+ tietenkin tarvittavat suojat jalkoihin.

Palasin Lotan luokse ja nostin satulan sen selkään. Lotta oli rauhallinen eikä välittänyt vaikka hääräsin sen molemmilla kyljillä parantelemassa satulan asentoa. Sitten kiinnitin satulavyön ja suitsin tamman. Laitoin vielä suojat, jokseenkin hieman myöhässä ja sen jälkeen vedin kypärän päähäni ja lähdin taluttamaan tammaa mutaista kenttää kohti. Olin juuri sulkemassa porttia kun huomasin että Aleksia ja Kletturkin olivat tulossa. Niimpä jätin portin auki ja kiristin satulavyön, säädin jalustimet ja ponnistin selkään. Olin todella korkealla verrattuna Mariin tai Bellaan. Pyysin Lotan käyntiin ja annoin löysät ohjat. Se ei korvaansa letkauttanut kentälle saapuneesta islanninhevos tammasta. Vähän väliä kehuin tammaa kun se meni hyvin. Jonkin aikaa käppäiltyämme otin ohjat käteeni ja aloin ohjailla Lottaa käynnissä volteille ja teimme hieman pysähdyksiä ja peruutuksia. Näin alkuun jo Lotta taipui hyvin ja oli kuuliainen. Se oli eteenpäin pyrkivä, ja mukava ratsastaa. Otin hieman isoille ympyröille ravia ja istuin enimmäkseen harjoitusravissa. Löystin hieman sisäohjaa säilyttäen kuitenkin ulkoohjan tuen ja Lotta painoi päänsä alas muotoon. Kehuin sitä ja ravasin vielä hetken ja sitten vaihdoin suuntaa. Lotta kulki reippaasti ja kuuliaisesti korvat pystyssä.
-Sehän on ihanan oloinen ratsu, kuulin Aleksian tokaisevan. En vastannut, nyökkäsin vain. Olin korviani myöten ihastunut tammaan. Tein toiseenkin suuntaan samaa mitä edelliseenkin. Kun olimme 30minuuttia menneet annoin tamman laukata uraa pitkin. Tein Lotan kanssa temponvaihteluita ja annoin paljon puolipidätteitä pitääkseni tamman sopivassa ja rauhallisessa temmossa.

Loppukäyntien jälkeen ohjasin Lotan keskelle kenttää ja heilautin jalat pois jalustimista ja liuin alas. Taputin Lotan kaulaa ja nostin jalustimet ylös. Löysäsin hieman satulavyötä ja turpahihnaa. Lähdin taluttamaan tammaa siirtotalliin. Vein sen karsinaan ja otin sen varusteet pois. Sitten harjasin Lotan huolellá ja katsoin että kaviot olivat siistit. Tamma ei ollut ehtinyt hikistyä joten vein sen ilman loimea tarhaan. Oli kuitenkin 6astetta lämmintä. Käänsin sen tarhaan ja suljin portin. Otin Lotalta riimun pois ja halasin sen kaulaa. Jätin riimun ja riimunnarun tarhan eteen ja kävin ripeästi siivoamassa Lotan karsinan. Sitte läksin kotiin.

Sussu ja Lotta 2hm
Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeSu Loka 30, 2011 2:33 am

Alkeiskurssilaisilla oli ilman satulaa tunti.

http://aijaa.com/v.php?i=005298970072.jpg


Sussu ja Lotta 3hm
Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeMa Loka 31, 2011 9:27 am

31.10.2011 Maastoon!

Saavuin tallille iltapäivällä. Ulkona oli aurinkoinen keli, ja tuulta ei juurikaan ollut. Kun saavuin tallille, hain Lotan sisälle ja vein sen siirtotalliin omaan karsinaansa. Karsinassa otin Lotalta riimun pois ja hain sen harjat. Harjailin tamman puhtaaksi ja puhdistin sen kaviot. Sen jälkeen laitoin tammalle suojat ja suitset. Sitten hain satulan ja nostin sen tamman selkään. Kiinnitin vyön, vedin kypärän päähäni ja talutin Lotan tallipihaan. Laskin jalustimet, kiristin satulavyötä ja kapusin tamman selkään. Pyysin sen käyntiin ja ohjasin maastopolulle päin.

Ravailimme pientä metsätietä pitkin. Lehtiä ei ollut puissa paljoon. Nautin auringon paisteesta ja keventelin rennosti Lotan selässä. Lotta ravasi pää ylhäällä korvat hörössä. Välillä se pärskähti ja heilautti päätään. Kun saavuimme hyvälle suoralle annoin Lotan lähteä lennokkaaseen keinuvaan laukkaan. Istuin alas ja Lotta laukkasi letkeästi. Naurahdin vauhdin hurmasta. Suoran loputtua hidastin Lotan käyntiin ja taputin sen kaulaa. Höpötin sille kaikkea ja annoin ohjaa. Ravailimme vielä jonkin matkaa, ja pian huomasin, että ratsastin pitkin peikonjoen viertä. Huomasin sillan ja ohjasin Lotan siihen. Saavuimme Peikonjoen tilan pihaan. Käänsin Lotan maastoesteille johtavalle polulle ja kokosin ohjat. Pyysin tamman raviin ja ravasin siihen asti, että ensimmäinen este näkyi, sitten nostin laukan. Lotta laukkasi temmokkaasti ja hyppäsi puhtaasti ensimmäisen yli. Hyppäsimme kaikki esteet ja kiersimme takaisin tallille esteiden vierestä. Saavuttuamme tallipihaan laskeuduin alas tamman selästä, ja löysäsin satulavyötä. Nostin jalustimet ja otin kypärän päästäni. Kypärä käsissäni heiluen talutin Lotan siirtotalliin ja vein sen omaan karsinaansa.

Kun oli ottanut Lotalta varusteet pois, harjasin sen huolella. Tammalle oli tullut hiki, joten heitin Fleeceloimen sen selkään. Jätin tamman karsinaan ja heitin sille hieman heinää. Sillä väliin menin tervehtimään Maria ja Bellaa. Kun palasin Lotan luokse, otin siltä loimen pois ja vein tarhaan.


Sussu ja Lotta 4hm
Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimePe Marras 25, 2011 8:58 am

Lotan hoitokirja 9116520

Sussu ja Lotta 5hm
Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeTi Marras 29, 2011 11:43 pm

Lotan hoitokirja 9141823
Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeMa Joulu 05, 2011 9:51 am

Lotan hoitokirja 9168520

Sussu ja Lotta 7hm
Inspis Aleksian tarinasta:)
Takaisin alkuun Siirry alas
sussu
Esimerkillinen tallilainen
Esimerkillinen tallilainen
sussu


Viestien lukumäärä : 154
Join date : 22.04.2011

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitimeMa Tammi 23, 2012 5:18 am

Astelin rauhallisesti kohti tallia. Olin heräilemässä jälleen eloon ja nyt alkaisin treenata Maria huippukuntoon ja aloittaa kisaamisen sillä koulussa sekä esteillä. Samalla jatkaisin Lotan hoitelua ja ehkä joskus senkin kanssa saisin kilpailuihin mennä. Ei tietenkään täysin varmaa. Nyt olisi sitten uusi hevonenkin kiikareissa. Eräällä kaverilla ei aikaa ollut paljoon niin ehdotti hepoa minulle. No, pitäähän sitä ensin koeratsastela ja niin edelleen....

Kun saavuin Peikonjoen tilan pihaan kuulin matalan hörähdyksen. Se oli Mari joka oli hyyyyvin lihavassa kunnossa.
-Treeniä tässä tarvitaankin, huokaisin ja menin tarhan viereen. Rapsutin tamman turpaa. Häntääkin pitäisi leikata ja harjan lyhennys olisi paikallaan. Siis etuharjan. Jatkoin matkaani ja suuntasin Lotan tarhalle. Se katseli minua suurilla silmillään ja hörähti pienesti. Nappasin sen riimunnarun maasta ja suuntasin sen luokse. Laitoin sille riimun ja lähdin taluttamaan sitä portille. Juuli seurasi meitä tiiviisti ja hirnahti pienesti huomatessaan minun vievän Lottaa pois.
-Lotta tulee pian takaisin, huudahdin sille ja vein sitten Lotan siirtotalliin sen omaan karsinaan. Sidoin sen kiinni karsinassa olevaan koukkuun ja hain sitten harjat pikaisesti. Harjasin tamman reippaasti ja huolella. Katsoin vielä kaviot ja sitten hain varusteet. Otin koulusatulan, kouluhuovan, pintelit ja fleeceviltin. Jätin tavarat suojaan ja pintelöin tamman. Sitten satuloin ja sitten suitsin. Lopuksi heilautin viltin tamman selkään, vedin kypäräni päähän ja talutin Lotan ulos.

Vein Lotan kentälle ja aloin talutella sitä. Taluttelin sitä vartin ja sitten otin viltin pois sen selästä. Kiipesin selkään ja kävelimme kierroksen löysin ohjin. Sitten kokosin ohjat ja aloin ratsastaa huolella kulmiin ja tekemään paljon voltteja. Lotta kulki reippaasti ja innosta puhkuen. Tein voltteja vielä toiseen suuntaan ja sitten kannustin tamman raviin. Se ravasi reippaasti. Pitkille sivuille otin 10askeleen käyntipätkän ja päätyihin päätyympyrän ravaten. Lotta taipui todella hyvin ja oli mukava ratsastaa. Tein harjoituksen molempiin suuntiin ja tein vielä ravissa kiemurauran. Sitten annoin Lotan laukata keskiympyrällä molempiin suuntiin. Laukkojen jälkeen teimme vielä ravissa temponvaihteluita ja sitten loppuravit. Laskeuduin alas tamman selästä, laitoin viltin sen selkään ja talutin sitä vartin.

Talutin Lotan talliin ja otin siltä varusteet pois. Sille oli tullut hiki joten laitoin sille fleeceloimen ja kaulakappaleen ja jätin sen puoleksi tunniksi karsinaan kuivumaan.

Puolen tunnin päästä laitoin Lotalle ulkoloimen ja vein sen Juulin luokse tarhaan. Kävin vielä siivoamassa sen karsinan ja sitten menin tallihuoneeseen lämmittelemään.

Sussu ja Lotta 8hm
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Lotan hoitokirja Empty
ViestiAihe: Vs: Lotan hoitokirja   Lotan hoitokirja I_icon_minitime

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Lotan hoitokirja
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Hessun hoitokirja
» Muron hoitokirja
» Leijan hoitokirja
» Juulin hoitokirja
» Allin hoitokirja

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Peikonjoen hevoset :: Hevosten päiväkirjat-
Siirry: