Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
PääsivuLatest imagesHakuRekisteröidyKirjaudu sisään

 

 Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ

Siirry alas 
2 posters
KirjoittajaViesti
Tinúvel
Admin
Admin
Tinúvel


Viestien lukumäärä : 136
Join date : 05.01.2011

Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitimeSu Elo 19, 2012 4:12 am

ALKEISKURSSI (ryhmä II, keskiviikkoisin klo. 19-20, oppilaita 1/4)

Tervetuloa Peikonjoen alkeiskurssille! Tämä on alkeiskurssi ryhmä II, ja sen tunnit järjestetään keskiviikkoisin klo. 19-20 Peikonjoen kentällä. Maksimimäärä oppilaita tälle tunnille on 4.

Alkeiskurssilla opetellaan ratsastuksen perusasioita; miten hevosen saa liikkeelle, kääntymään ja pysähtymään sekä perehdytään käyntiin ja harjoitusraviin. Ratsastusradan teistä opetellaan pituus- ja keskihalkaisija.

Kunkin ratsastustunnin alussa on lyhyt teoriaosuus. Kurssin lopuksi kunkin tuntilaisen tulee suorittaa teoriakoe, jonka vastauksista 75% on saatava oikein, jotta pääset seuraavalle ratsastustasolle. Kysymykset ovat helppoja, ja olemalla hereillä ennen ratsastustunteja järjestettävillä teoriaosuuksilla kokeen ei pitäisi olla mitenkään ylitsepääsemättömän vaikea. (:

Miten mukaan?
Kerro nimesi, pituutesi sekä sähköpostisi (ei pakollinen, jos sinulla on tunnut Peikkiksen foorumilla) tässä topickissa. Halutessasi voit myös toivoa hevosia tunneille, mutta kaikkia toiveita ei ole aina mahdollista täyttää.

Milloin tunnit järjestetään ja miten ne maksetaan?
Tähän topickiin julkaistaan kunkin tunnin pohjatarina, jonka perusteella tunti maksetaan joko tarinalla, pelkällä kuittauksella, lomakkeella tai piirroksella. Käypistä maksutavoista ilmoitetaan kunkin pohjatarinan viestissä. Huomioithan, että sinun tulee suorittaa vähintään kaksi tarinatuntia tällä tasolla!
Seuraava tunti järjestetään aina, kun kaikki ovat maksaneet edellisen tunnin. Muistathan maksaa siis tuntisi ajoissa!

Tuntilaiset (0/4)
1. Aimie (tunti1: Vekara/X, tunti2:,tunti3:,teoria:)
2.
3.
4.

KURSSILLE VOI EDELLEEN OSALLISTUA!


Viimeinen muokkaaja, Tinúvel pvm To Joulu 27, 2012 11:03 am, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.freewebs.com/heposett
Aimie
Vierailija
Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Alkeiskurssille!   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitimeMa Joulu 10, 2012 12:45 pm

Tulisin mielelläni alkeiskurssille Smile

Nimesi: Aimie
Pituutesi: 156cm
Sähköpostisi: wiennantalli[at]hotmail.com

Ratsuiksi mieluiten poneja Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Tinúvel
Admin
Admin
Tinúvel


Viestien lukumäärä : 136
Join date : 05.01.2011

Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Vs: Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitimeLa Joulu 15, 2012 5:50 am

Aimie, mukana olet! Lähetän ensimmäisen tunnin pohjatarinan alkuviikosta jos opiskelultani liikenee aikaa, mutta viimeistään lauantaina sen pitäisi täältä löytyä. (:
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.freewebs.com/heposett
Tinúvel
Admin
Admin
Tinúvel


Viestien lukumäärä : 136
Join date : 05.01.2011

Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Vs: Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitimeTo Joulu 27, 2012 11:02 am

Tunti 1/3

Taustatietoa: Tunti pidetään Peikonjoen kentällä, ulkona on pimeää ja ulkona on +1 astetta. Kentällä on noin 10cm suojalunta, joka pakkaantuu helposti tilsoiksi kavionpohjiin. Ensin käydään läpi hevosten varustaminen ja harjaaminen. Tunnilla aiheita liikkellelähtö ja pysähtyminen sekä hevosen kääntäminen. Käynti. Ratsastusradan teistä keskihalkaisija ja rata poikkisuuntaan leikkaa.

-----

"Tervetuloa ensimmäiselle alkeiskurssin tunnille, Aimie. Olen Tinúvel ja toimin opettajanasi. Koska kurssille ei tullut muita, saat nyt yksityisopetusta. (: Käydään hakemassa Vegar eli Vekara tuolta pihatosta, ja mennään laittamaan se ratsastuskuntoon oritallin käytävälle."

"Hevosen kuntoonlaitto aloitetaan puhdistamalla kaviot kaviokoukulla ja tarkistamalla. Samalla tarkistetaan että kengät ovat tallella eivätkä ne ole irtoamassa. Näin talvikeleillä tarkistetaan myös, ettei hokkeja ole irronnut. Vekaralla näyttää olevan inhottavat tilsat kavionpohjissa, ne pitää poistaa kaviokoukulla. Kavioiden puhdistamisen jälkeen hevoset harjataan, ensin kumisualla pyöritellen ja sitten pehmeällä harjalla ja piikkisualla. Muistattehan aina harjata karvan suuntaisesti! Jouhia voi selvittää varoen piikkisualla. Päätä voi harjata kevyesti pehmeällä harjalla."

"Kun hevonen on harjattu haetaan varustehuoneesta niiden satulat, suitset ja muut varusteet. Satula lasketaan varoen hevosen selkään sään päälle josta sitä liu'utetaan taaksepäin. Satula pysähtyy oikealle kohdalleen. Satulavyötä kiristäessä kannattaa olla varovainen, sillä kaikki hevoset eivät pidä vyön kiristämisestä. Vyö pitää kiristää vaiheittain, eli ei vedetä sitä heti niin tiukaksi kuin sen saa. Jos Vekara pullistelee, taputtele sitä vähän mahan alta. Hyvä! "

"Ennen kuin suitset laitetaan päähän täytyy kuolaimia vähän lämmittää. Kuolaimet tarjotaan hevoselle sen suun alapuolella ja kun se avaa suunsa, suitset vedetään hevosen päähän. Hienoa! Turparemmi kulkee hevosen turvan yli, ja remmin ja hevosen väliin tulee jäädä kahden sormen mentävä väli. Leukahihnaan, joka menee hevosen leuan ali, on jäätävä nyrkin kokoinen väli. Vekaralla on lisäksi kaksoisturparemmi, jonka voi kiristää melko napakaksi."

"Hevosten jalat on oltava harjattu hyvin, etteivät suojat hierrä. Vekaralle tulee jännesuojat etujalkoihin ja hivutussuojat takajalkoihin. Jännesuojat liu'utetaan paikoilleen hevosen etusäärtä pitkin ja tarrat voi laittaa melko napakalle. Hivutussuojat laitetaan samalla tavalla. Suojat ovat oikein päin, kun niiden tarra osoittaa taaksepäin."

"Nyt kun hevoset on varustettu talutetaan ne kentälle. Jos hevosella on suitset päässä taluttaessa, ohjat nostetaan pois kaulalta. Taluta Vekara kentän keskelle, nenä pihattoa päin. Sitten voit laittaa ohjat takaisin hevosen kaulalle. Ennen selkäännousua on varmistetaan vyön riittävä kireys. Vekaran vyötä voisi kiristää vielä parilla reiällä. Jalustimet lasketaan ennen selkäännousua. Jalustinten oikean pituuden voi arvioida jo maasta käsin laittamalla sormenpäät jalustinhihnan alkupäähän ja asettamalla jalustimen kainaloon. Voit, Aimie, nyt nousta selkään. Laita vasen jalkasi vasempaan jalustimeen, noin. Pidä tukea hevosen harjasta ja satulasta, mutta pidä samalla myös kiinni ohjista. Hyvä. Sitten ponnista oikealla jalalla vauhtia ja heilauta jalkasi hevosen selän yli. Istahda satulaan kevyesti. Nooooin, hyvä! Jalustimet näyttävät melko hyviltä, näillä mennään. Jalustin on oikean mittainen, kun jalustimen alaosa osuu nilkan palloluuhun. Tarkistetaan vyö vielä selästä käsin, eli nosta vasen jalkasi satulan etukaaren päälle. Hyvältä näyttää!"

"Anna Vekaralle pitkä ohja, eli pidä melkein ohjasperistä kiinni. Nyrkin pitää olla pystyasennossa ja kiinni, mutta ohjaa ei saa puristaa liikaa. Hevosen kuolaimesta tuleva ohjan osa kulkee pikkurillin ja nimettömän välistä, ja ohjan ylimääräinen osa peukalon ja etusormen välistä. Kun ohjat on tuntumalla, ohjien pää roikkuu hevosen lavan päällä. Istu selkä suorassa, jalat ponin kyljillä. Käsissä tulee olla suora kulma kyynärpäässä. Vekara lähtee liikkeelle puristamalla sitä hieman kyljistä pohkeillasi ja maiskauttamalla hieman. Nooin, kyllä se vanhus vielä jaksaa liikkua! Voit mennä oikeaan kierrokseen, eli käännä hevonen oikealle. Vekara kääntyy oikealle, kun vedät hieman oikeasta ohjasta ja puristat hieman vasemmalla pohkeella, katse ja yläkroppa menosuuntaan. Hyvä!"

"Anna Vekaran kävellä suoralla uralla. Osaatko kertoa, millainen askellaji käynti on? Juuri niin. Käynti on nelitahtinen askellaji, jossa sen kukin kavio laskeutuu maahan vuorotellen. Anna käsien myödätä vähän Vekaran pään liikkeen mukana. Voit hieman lyhentää ohjia, jotta tunnet ruunan suun ohjien toisessa päässä. Tätä kutsutaan ohjastuntumaksi."

"Vaihdetaanpa sitten käynnin suuntaa. Käännä Vekara lyhyen sivun keskeltä kohti toista lyhyttä sivua. Tätä kutsutaan keskihalkaisijaksi tai rata pituussuuntaan leikkaaksi. Istu hieman suoremmassa, Aimie. Kuvittele, että joku vetää sinua kohti taivasta. Hyvä! Suunnan voi vaihtaa myös ratsastamalla radan poikki pitkältä sivulta toiselle, eli rata poikkisuuntaan leikkaalla. Kun pääset takaisin uralle, kokeillaan pitkällä sivulla pysähtymistä. Istut vain syvälle satulaan ja vedät hieman ohjista. Prrrrrrr! Vekara on melko laiska joten se pysähtyy helposti, kuten varmaan huomasitkin."

"Nyt voit kaartaa takaisin kentän keskelle ja pysäyttää Vekaran. Vekara oli tänään yllättävän reipas! Istuit välillä vähän turhan könöttäen, mutta paikoitellen istuntasi näytti oikein hyvältä! Taputa Vekaraa, kiitos ratsastajalle ja alas hevosen selästä. Eli ota jalat pois jalustimista, nojaa hieman eteen ja heilauta oikea jalka hevosen lautasten yli ja pudottaudu maahan, polvet joustaen."

-----

Tunnin voi suorittaa tarinalla, piirroksella tai pelkällä kuittauksella (="nimimerkki kuittaa" tms). En ole pahemmin tuntien pohjatarinoita kirjoitellut, joten otan tästä mielelläni kommenttia. (: Seuraava pohjatarina tulee, kun tunti on maksettu.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.freewebs.com/heposett
Aimie
Vierailija
Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Maksu, 1. tunti, Vekara   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitimeMa Tammi 21, 2013 11:16 am

Alkeiskurssi - 1. tunti - Amy & Vekara

Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ 166gi0

Minä ja Vekara ottamassa loppukäyntejä Smile Kiitos tunnista!!
Takaisin alkuun Siirry alas
Aimie
Uusi ihmettelijä
Uusi ihmettelijäViestien lukumäärä : 1
Join date : 21.01.2013

Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Oho :DDDD   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitimeMa Tammi 21, 2013 10:18 pm

Kuva tuli väärinpäin, hups :DD voin laittaa sen uudestaan sitten myöhemmin ;D
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ Empty
ViestiAihe: Vs: Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ   Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ I_icon_minitime

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Alkeiskurssi (ryhmä II) -- keskiviikko 19-20 -- 1/4 -- KÄYNNISSÄ
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Alkeiskurssi (ryhmä I) -- tiistai 16-17 -- 2/4 -- KÄYNNISSÄ

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Toiminta :: Tunnit ja valmennukset-
Siirry: